CORONA UPDATE

DEEL DIT BERICHT

In 2020 hebben wij heel enthousiast geroepen: “in 2021 zijn wij terug!”
Iedereen was er van overtuigd dat we de COVID-19 epidemie dan wel achter de rug zouden hebben. Wat een teleurstelling, het virus is nog altijd niet weg, de vaccinatie komt net een beetje op gang, en zoals het er nu naar uitziet zitten wij er de komende maanden nog mee opgescheept.
Uiteraard hebben wij de afgelopen maanden zeer regelmatig contact gehad met de vergunningverleners en de Veiligheidsregio. Op dit moment is het nog altijd niet duidelijk welke eventuele versoepelingen er de komende maanden op ons afkomen. Op zijn vroegst zou dat wellicht in juli-augustus zijn.

Wat wel duidelijk is, is dat bij de vergunningsaanvraag een Coronaplan dient te worden ingediend. Tijdens de Dedemsvaria mogen bij elk soort evenement maximaal 250 personen aanwezig zijn (deelnemers en toeschouwers) en deze dienen plaats te nemen op stoelen.

Daarnaast dienen wij een reserveringssysteem in te zetten én op elk evenement (spel, autorodeo, sportwedstrijden, feestavonden, markten etc.) beveiliging/toezichthouders in te zetten. Wij worden mede door genoemde zaken opgezadeld met een enorme kostenpost.
Naast alle genoemde zaken is het voor ons als organisatie onmogelijk om in een hele korte periode alles te gaan organiseren. Wij weten immers nog altijd niet waar wij aan toe zijn en hoe wij eventuele kosten bij annulering moeten opbrengen.

Al deze zaken hebben ons doen besluiten de Dedemsvaria 2021 af te lasten en hopelijk kunnen wij dan in 2022 eindelijk de langverwachte 50e editie organiseren en dit samen met jullie uitgebreid en in alle vrijheid vieren!

Ontdek meer

MUZIEKPROGRAMMA

Wat krijg je als je het gitaargeweld van AC/DC, de charmes van Andre Hazes en de power vocals van Bruno Mars en Queen combineert? Dan